Blog Boeken Roman

Boekenrecensie. Huisje Boompje Feestje – Jill Mansell

Voor ‘Zij of Haar Juli 2019’ , de tweede editie van mijn online tijdschrift, las ik verschillende boeken die ideaal zijn om mee te nemen naar het strand. Eén van de boeken die de selectie niet heeft gehaald is het boek ‘Huisje Boompje Feestje’ van Jill Mansell. Niet omdat het een slecht boek is, gewoon omdat het een boek te veel was.

De auteur

Jill Mansel, de auteur van ‘Huisje Boompje Feestje’, is een Britse schrijfster die ooit een avondcursus ‘Creatief schrijven’ volgde. Tijdens de cursus begon ze aan haar eerste boek, daarna volgden er nog heel wat meer. Ondertussen heeft ze al dertig boeken op haar naam staan. Het laatste boek ‘Ik wil met je mee!’ kwam dit jaar uit.

“If anyone thinks less of you for liking ‘YMCA’…well, then they’re not worth bothering about.”

Het verhaal

Dit boek vertelt het verhaal van Molly Hayes en Dexter Yates. Molly woont in een rustig dorp en werkt als striptekenares. Dexter daarentegen leeft het ultieme vrijgezellenleven in een luxe flat in Londen. Althans, tot op het moment dat zijn zus verongelukt en hij de zorg voor haar baby opneemt. Dan gaat hij naast Molly wonen. Er is meteen een aantrekkingskracht tussen hen, maar Molly houdt de boot af.

Mijn mening

‘Huisje boompje feestje’ is echt de ideale feelgoodroman. Een heerlijk boek om bij weg te dromen terwijl je geniet in een bad vol bubbels. Uiteraard is het einde heel voorspelbaar, maar dat doet voor mij niet af van het plezier tijdens het lezen. Af en toe vond ik het boek wel ingewikkeld. Er is namelijk een constante afwisseling tussen verschillende personages zonder dat dit duidelijk wordt meegedeeld.

Titel: Huisje boompje feestje
Originele titel: Don’t want to miss a thing
Auteur: Jill Mansell
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Verschenen in: 2013
Pagina’s: 348 pg.
Thema/ Genre: Liefde, Ongeluk, Feelgoodroman, Chicklit, Roman

Dit vind je misschien ook leuk...

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *