Blog Boeken Roman

Boekenrecensie. Afgewezen – Thuis

Elke avond om 20u10 zit ik trouw klaar voor de televisie. Elke avond kijk ik een nieuwe aflevering van deze Vlaamse Soap. Ik leef mee met de karakters en ben benieuwd hoe ze telkens weer zullen groeien. Elke aflevering maakt deel uit van hun verhaal. Toch hebben ze al een volledig verhaal afgelegd voor ze in de serie verschijnen. Het verhaal dat de THUIS-boeken proberen te vertellen. Vandaag wil ik hebben over het verhaal van Kobe en Karin in het boek ‘Afgewezen’.

De auteur

Momenteel heeft de uitgeverij ‘Borgerhoff & Lamberigts’ al zeven THUISboeken uitgebracht. Het eerste boek ‘Doodgezwegen’ vertelt het verhaal het verhaal van Lowie voor hij terug kwam naar België . Het tweede boek ‘(On)Gewenst’ vertelt het verhaal van Simonne toen ze zwanger was van Sam. Na het boek ‘(On)Gewenst’ kwamen de boeken ‘Herboren’, ‘Losgebroken’, ‘Afgewezen’, ‘Onuitgesproken’ en ‘Ontspoord’ uit . Elk boek vertelt iets meer over de verschillende personages in de THUIS-serie.

‘In Thuis-boeken zullen verhalen te lezen zijn die (nog) niet op tv te zien waren en waarin verrassende feiten en verborgen conflicten naar boven zullen komen. Kortom: wie de Thuis-boeken leest, weet méér…’

Het verhaal

Zoals ik hierboven al vermeldde gaat het boek ‘Afgewezen’ verder in op het verhaal van Karin en Kobe. Karin is een steenharde advocate. Het lijkt alsof niets haar kan raken. Maar niets blijkt minder waar. Als ze in het zesde middelbaar  een proefles aan de Universiteit volgt, wordt ze stapelverliefd op de assistent van de professor. Ze wil zoveel mogelijk tijd met hem spenderen alhoewel ze weet dat hij verloofd is. Ze beleven prachtige momenten samen tot dat ze ontdekt dat ze zwanger is van hem.

Mijn mening

Het boek heeft een prachtige inkijk op het leven van Karin Baert. Dankzij het boek snap je hoe Karin, Karin geworden is. Het zorgt ervoor dat ik me beter kan inleven in wie ze is. Ik kan haar beter begrijpen. Net zoals de andere THUISboeken is dit boek echter geen hoogstaande literatuur. Het is simpel geschreven en springt af en toe nogal ver vooruit in de tijd. Ik kan jullie aanraden om de THUISboeken telkens zo snel mogelijk na uitgave te lezen, doe je dit niet kom je nogal snel achter een groot deel van het boek. Wat een deel van de schoonheid weg haalt. Echter kan ik elke THUIS kijker toch aanraden om alle boeken eens te lezen. Wie de Thuis-boeken leest, weet namelijk méér…

Titel: Afgewezen
Auteur: Saskia Martens in samenwerking met THUIS en Eén
Uitgever: Borgerhoff & Lamberigts
Verschenen: mei 2017
Pagina’s: 140 pg.
Trefwoorden: Literaire roman, Thuis, Eén, Karin Baert, Soap, Fictie

Ben jij een THUIS- of Familie-kijker?

Dit vind je misschien ook leuk...

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *