Blog Koken

Recept. Butternut-tomaten soep

Tegenwoordig kan je bijna elke groente- en fruitsoort het hele jaar door kopen bij je supermarkt. Toch is het slim om vooral seizoensgebonden te eten. Seizoensgebonden en lokaal eten is een stuk duurzamer, goedkoper en lekkerder. Wat je het best wanneer eet kun je terug vinden in een groentekalender. Ik gebruik momenteel één van Velt. Daarop kan je lezen dat het nu het moment is om pompoen te eten. Tijd voor een heerlijk butternut soepje!

Ingrediënten

  • 1/2 butternut
  • 1,5 eetlepel tomatenpuree
  • 1 ui
  • 1 groentebouillon blokje
  • Peper & zout
  • Provinciaalse kruiden
  • Peterselie
  • Olijfolie
  • 100 g champignons
  • Een teentje look

Hoe ga je te werk?

  1. Stoof een grofgesneden ajuin met een fijngehakt teentje look in wat olijfolie.
  2. Snij de butternut in stukjes.
  3. Voeg de butternut samen met 1 liter water en wat groentebouillon toe aan de soep.
  4. Snij de champignons grof.
  5. Meng de champignons en de tomatenpuree onder de soep.
  6. Laat de soep 10 minuten koken.
  7. Als de butternut zacht is kun je beginnen met het mixen van de soep.
  8. Breng het geheel op smaak met peterselie, provinciaalse kruiden, peper en zout.
  9. Smakelijk eten.
Welke groenten eet jij het liefst in de winterperiode?

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *