Bewust leven Blog Young Adult

Boekenrecensie. Als je ademhaling stopt – Chrisitine Geysen

Tijdens de lockdown bood mijn plaatselijke bibliotheek een afhaaldienst aan. Om daar gebruik van te maken, mail je de dag voordien de titels en de auteurs van de items die je wil ontlenen. Je kan je echter ook laten verrassen. Daar maakte ik maar al te graag gebruik van. Ik gaf mijn favoriete genre door en kreeg in ruil 3 verschillende boeken. Eén daarvan was het boek ‘Als je ademhaling stopt’ van Christine Geysen.

De auteur

Christin Geysen is een Belgische auteur uit Lommel. Ze is gehuwd en trotse mama van een zoontje. Haar eerste verhaaltje schreef ze toen ze in het 3e leerjaar zat. Dat was een zeer kort verhaal, maar naarmate ze ouder werd nam de lengte van haar verhalen toe. In 2018 debuteerde ze met het boek ‘Als je ademhaling stopt’.

Het boek

In het boek ‘Als je ademhaling stopt’ volgen we het personage Helia. Helia is zeventien jaar oud en beschikt over een zeer bijzondere gave, ze kan sterfdatums zien. Helia weet exact op welke dag iemand zal sterven. Maar is dat wel een gave? Vertel je de mensen in je omgeving wanneer ze zullen sterven? Probeer je de dood van je geliefden te voorkomen? 

Mijn mening

‘Als je ademhaling stopt’ is een relatief kort, maar spannend boek. Christine neemt  je vanaf de eerste pagina beet en sleept je doorheen het verhaal mee in haar fantasie. Als lezer kan je het boek niet wegleggen en blijf je na ieder hoofdstuk verder lezen. Je voelt het verdriet en de woede van Helia terwijl je jezelf probeert in te leven in haar leefwereld,terwijl de vraag ‘Wat zou jij doen indien je wist wanneer iedereen in jouw omgeving zal sterven’ in je hoofd blijft ronddwalen.

Titel: Als je ademhaling stopt
Auteur: Christine Geysen
Uitgever:  Kramat BVBA
Verschenen: 2018
Pagina’s: 214 pagina’s
Trefwoorden: Young Adult, Non-fictie, Paranormale waarnemingen, Fantasy, Roman

Na het dichtslaan van dit boek was ik zeer opgelucht toen ik hoorde dat dit boek deel uitmaakt van een triologie. Zo kan ik meteen verder lezen. Binnenkort laat ik het weten of het vervolg even spannend is.

Dit vind je misschien ook leuk...

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *