Blog Op stap Reizen

Op stap in … Ieper met ‘Verhalen voor onderweg’

Regionaal Landschap Westhoek bracht de reeks ‘Verhalen voor onderweg’ uit. Dit zijn wandelgidsjes met verschillende themawandeling, telkens tussen 4 en 10 km lang. De routes zijn niet bewegwijzerd, maar de gids bevat alle nodige informatie voor het verkennen van allerhande thema’s en boeiende landschappen. In het begin van de lockdown testte ik de versie ‘Ieper, waterstad’ uit die je mee op stap neemt in de Verdronken Weide en ‘op’ de Ieperlee.

Mijn mening over deze uitstap …

Voordat ik op stap ging met deze wandelgids dacht ik dat ik Ieper erg goed kende. Dat bleek niet het geval te zijn. Tijdens de wandeling leerde ik enorm veel bij over de geschiedenis van de stad en stond ik dieper stil bij alledaagse voorwerpen en gevels in de stad. Ik herontdekte nieuwe stukjes natuur zoals de ‘Verdronken weide’ waar ik al jaren lang elke dag langs passeerde en vond de liefde terug voor deze waterstad. 

Het boekje ‘Verhalen voor onderweg: Ieper, waterstad’ is te koop bij verschillende toeristische diensten of op de website van West-Vlaanderen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *