Blog Koken

Recept. Zevenbladpesto

Tijdens deze coronacrisis ben ik op zoek naar natuur(lijke) anti-verveeltips om te delen op de Facebookpagina van Provinciedomein De Palingbeek. Eén van de tips die ik tegenkwam tijdens een brainstormsessie was om te koken met kruiden die beschouwd worden als onkruid. Vandaag ga ik aan de slag met het (on)kruid Zevenblad. 

Ingrediënten

  • 2 handjes vol zevenblad
  • 2 tenen knoflook
  • 1 handje pijnboompitten
  • 100 milliliter Olijfolie
  • 5 paardenbloem bladeren
  • Peper en zout 
  • 1 handje geraspte kaas

Werkwijze

  • Pluk het zevenblad en de blaadjes van de paardenbloem op een plaats waar er geen onkruidverdelger wordt gespoten.
  • Was de bladeren.
  • Hak ze met een blender fijn.
  • Voeg de pijnboompitten toe.
  • Pers de knoflook.
  • Voeg de knoflook samen met de geraspte kaas en de olijfolie toe aan de blender.
  • Mix alles door.
  • Breng op smaak met peper en zout. 
  • Nu de pesto klaar is kan je hem gebruiken om een heerlijke pasta, pizza of tosti te maken. 
  • Smakelijk eten!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *