Blog Recepten

Recept. Vegan havermoutwafels met appeltjes

Ben je op zoek naar een ontbijt ontbijd dat je gemakkelijk kan meenemen op verplaatsing? Dan ben je hier aan het juiste adres. Deze vegan havermoutwafels zijn super lekker, gemakkelijk klaar te maken en als je ze op zondag bakt kan je er nog een hele week van smullen.

Ingrediënten

  • 240 ml plantaardige melk (liefst amandelmelk)
  • 120 g havermout
  • 1 rijpe banaan
  • 1/2 appel
  • 1 eetlepel olijfolie / kokosolie
  • Kaneel
  • 1 eetlepel (tarwe)bloem

Hoe ga je te werk?

  1. Meng de havermout met de plantaardige melk.
  2. Laat dit even staan. De havermout zal langzaamaan het vocht opnemen.
  3. Plet een banaan. Hoe rijper de banaan, hoe gemakkelijker het is om hem te pletten
  4. Was en schil de appel.
  5. Snij de appel in kleine stukjes.
  6. Mix de geplette banaan onder het havermoutmengsel.
  7. Voeg kaneel toe. Dit zal de typische banaansmaak een beetje maskeren. Hoeveel kaneel is afhankelijk van je smaak.
  8. Meng de appelstukjes onder het deeg.
  9. Voeg één eetlepel olie toe.
  10. Als het beslag nog te vloeibaar is, voeg je een eetlepel tarwebloem toe.
  11. Stop het wafelijzer in het stopcontact.
  12. Als het wafelijzer op temperatuur is ,schep je één eetlepel van het beslag op.
  13. Laat de wafels gedurende enkele minuten bakken.
  14. Haal de wafel uit het wafelijzer en laat hem indien gewenst afkoelen.
  15. Smakelijk eten.
Wat eten jullie als ontbijt?

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *